DIE TRADISIONELE, STYF, STYF STOEKKEL IS 'N MITTE

DIE TRADISIONELE, STYF, STYF STOEKKEL IS 'N MITTE

Ek is Max Lowery, en ek is al ses jaar 'n persoonlike afrigter en lei 'n wye verskeidenheid mense op met allerhande verskillende doelwitte, begeertes en probleme.

Nadat ek vir 15 jaar in Londen gewoon en gewerk het, het ek onlangs die stadslewe verlaat en na 'n afgeleë plaas in die Franse Pireneë verhuis, waar ek fiksheids- en avontuurretraites aanbied.

Ek het die afgelope vyf jaar oor die wêreld heen gestap, geklim en bergklim, en ek het onlangs as 'n Britse Bergleier gekwalifiseer, wat die heel begin van my Berggids-reis is.

Ek het die eerste helfte van my staploopbaan drafskoene deurgebring, wat goed was in die somer, maar nie goed in die winter nie.

Deur my ervaring en kennis met beweging en biomeganika te gebruik, het ek myself geleer hoe om effektief en doeltreffend op die berg te beweeg, wat beteken om lig op jou voete te wees, op die grond onder jou te reageer. Tradisionele stapstewels maak dit byna onmoontlik.

Loop by enige buitelugwinkel in en die verkoopsman sal jou vertel dat jy 'n stywe, stewige skoen nodig het wat jou 'n vrag kussing en ondersteuning gee. Aangesien die skoene styf is, moet jy "die skoene inbreek". Versuim om dit te doen, sal ernstige ongemak en blase beteken. Ek is seker dat baie van julle wat hierdie artikel lees, dalk hierdie probleem ervaar het. Ek het dit eerstehands gesien saam met vriende, familie en gaste op my staproetes.

Die “inbreek”-kwessie is slegs die begin van die probleem. Al die kussing en ondersteuning ontkoppel jou van die grond af. Jy het geen idee wat onder jou aangaan nie, wat beteken dat die res van jou liggaam nie dienooreenkomstig optree nie.

Wat beteken dit? Eerstens dwing die kussing op die skoen jou om al jou gewig op die hak van jou voet te plaas, wat vir afdraande stap nie optimaal is nie. Tweedens, die feit dat die skoen so gedempte is, beteken gewoonlik dat die gemiddelde stapper geen beheer op die landing gebruik nie, want daar is geen vrees vir impak nie. Al die krag gaan op deur die hak in die knie en laer rug.

Op een stap alleen kan dit knie- en rugpyn veroorsaak. Wanneer dit konsekwent oor 'n paar jaar herhaal word, kan dit onherstelbare skade veroorsaak.

Maar dit hoef nie so te wees nie! Daar is 'n ander manier. Ons voete is ontwerp om optimaal te werk sonder kussing en ondersteuning, en kaalvoetskoene is die beste manier om ons voete vry te laat loop.

Ek het so drie jaar gelede bewus geword van Vivobarefoot en het aanvanklik die Primus Lite Knit's begin dra vir daaglikse aktiwiteite en binnenshuise kragoefeninge.

Ek het toe presies 'n jaar gelede my eerste paar Tracker FG's gekoop, en ek het nooit teruggekyk nie. Hulle het my stapervaring heeltemal verander – ek het nog nooit so verbind gevoel met die omgewing om my nie.

My spoed, ratsheid, stabiliteit en krag op die berg het drasties verbeter sedert ek dit gedra het. Ek beweeg nou op 'n heel ander manier, wat minder impak op my knieë en rug beteken - selfs wanneer ek 'n 10-15kg rugsak dra. Hulle het my toegelaat om langer op die berg te bly, wat vir my noodsaaklik is aangesien ek voortgaan om ondervinding op te doen vir toekomstige kwalifikasies.

Aan die einde van 'n lang dag van stap, is my vriende wat nie Vivos dra nie, desperaat om hul voete van hul knellende skoene te bevry. Ek kan hulle gelukkig die hele aand dra sonder enige probleme.

Klink enige hiervan vir jou bekend? Indien wel, begin nou oorskakel na die dra van Vivobarefoot-skoene. Jy sal nie spyt wees nie!

Max is 'n ten volle gekwalifiseerde persoonlike afrigter en bergleier, vind meer uit oor sy werk by www.connectretreats.co.uk

Los kommentaar

Let asseblief daarop dat kommentaar goedgekeur moet word voordat dit gepubliseer word